Vanjski podovi i moderna vrtna arhitektura - Parket Petrina
01 veljače, 2020

Vanjski podovi i moderna vrtna arhitektura

Iako nas zima ove godine nije pretjerano ohladila, već za manje od mjesec dana stiže proljeće. Mijenjamo garderobu, prehranu, pa čak i mjesta na kojima ispijamo kavu! Sve više želimo boraviti na svježem zraku, pa najprije krećemo od uređenja vlastitog vanjskog prostora – vrta, dvorišta ili terase. Donosimo vam najnovije trendove u uređenju vrtova. Saznajte kako iskoristiti otvoreni prostor, te miješanjem tradicionalnih materijala postići prozračni, moderni izgled. Iskoristite dvorište te ga pretvorite u ugodni produžetak svog životnog prostora.

 

UREĐENJE EKSTERIJERA

Ukoliko održavanje cvijeća i zelenila u vrtu nije vaša jača strana, postoji jednako raznobojna alternativa. Ostavite se “ćoravog posla” i dodajte vedre boje uz pomoć veselog vrtnog namještaja. Stolici i ležaljke različitog dizajna u jarkim bojama živnuti će svaki kutak travnjaka, dodajući malo razigranosti i stila.

Za ljubitelje monokromatskih boja, tamna vrtna garnitura i kremasti laneni jastuci stvoriti će elegantan lounge-stil, te su kao takvi izvrsna kombinacija za maksimalnu uživanciju u vašem vanjskom dnevnom boravku. Blaga nijansa drveta pojačava osjećaj prostornosti, a drvene stolice i stol od iste vrste drva daju ovom uređenju dosljedan izgled. Kombinacija jastuka u boji dodaje dojam dobrodošlice i raznolikosti.

 

VRTNE DEKORACIJE

Malim dekoracijama – nizanjem slika, ploče za pisanje, okvira i sličnih ukrasa, na vanjskim zidovima dati ćete dodatnu notu živosti vašoj terasi ili u vrtu. Ako jedva preživljavate sunce i vrućine, radije potražite mjesto u hladovini. Dvosjed, udobne fotelje, taburei i stakleni stolić za kavu pretvoriti će svaki sjenoviti kutak u luksuznan i opuštajući prostor. Biljke u velikim loncima za cvijeće, vanjska svjetla i suncobrani dodatno će uljepšati svaki vrt.

 

VANJSKE PODNE OBLOGE

Drvo u obliku dugih dasaka, odnosno decking, jedno je od najpopularnijih rješenja. Ono je toplo, prirodno i ekološko, polaže se na vanjske površine ima čvrstu strukturu, što ga čini otpornim na truljenje i insekte, a neke vrste čak niti ne treba impregnirati različitim kemikalijama. Vanjski podovi čine vaš dom ljepšim i udobnijim, ostavljajući dojam topline. Toplina izvrsno izrađenog drveta na bosim nogama izniman je osjećaj. 

 

VRSTE DECKINGA

Postoji više vrsta vanjskih podnih obloga, a odabir ovisi o tome želite li obložiti prilaz, terasu, balkon, vrt ili dvorište. Decking predstavlja drvo u punom smislu onakvim kakvo jest – jedno od najtoplijih prirodnih materijala s jedinstvenim i neusporedivim značajkama. Tekstura, boja, sjene i uzorci u kombinaciji s ljepotom i funkcionalnošću stvaraju prostore koji ostavljaju izraz čiste ekskluzivnosti.   

Dakle nenadmašni su po kvaliteti, dugotrajnosti i smatraju se najboljim rješenjem vanjskih podnih obloga. Odabir deckinga uključuje cumaru, ipe, iroko, tikovinu i termo jasen. 

Decking drvo preporučujemo koristiti na: terasama, balkonima, stazicam, vrtnim otocima, u sjenicama. Ne preporučujemo korisititi drvo na: prilazima, međutim postoje neke vrste koje mogu podnijeti velika opterećenja.

Obratite nam se ukoliko želite da drvo postane trajno rješenje za vašu okućnicu. 

Povezani članci

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

TELEFON

(385) 21 244-213

ADRESA

Ul. Antuna Gustava Matoša
21210 Solin

EMAIL

parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS