PARKET CHEVRON

Prekrasan uzorak koji se s lakoćom uklapa u sve stilove uređenja

Jedna od najpopularnijih vrsta podova koja će svakom domu dati prirodan i elegantan izgled.

Chevron stil slaganja parketa

U usporedbi s uobičajenim drvenim podovima, parket chevron, poznat i kao francuski vez, vrlo je dekorativan i odvažan. Prekrasan uzorak chevrona bio je jedan od glavnih obilježja uređenja interijera najprestižnijih građevina poput Versaillesa i Buckinghamske palače. Drevne europske palače odabrale su chevron, zbog plemenitog i elegantnog temperamenta, te bezvremenske ljepote. Chevron parket se s lakoćom se uklapa u sve stilove uređenja – moderan, mediteranski, klasičan ili luksuzan.

 

Parket chevron je posebno prikladan za velike prostorije, a proizvodi se pod kutevima 45° i 60°, te u svim vrstama drveta. 

Chevron dolazi neobrađen ili završno obrađen – u svim bojama i opcijama završne obrade. Dodatano naglašava prostor, te ga čini prostranijim i elegantnijim.

Bilo da težite modernom stilu uređenja, mediteranskom, klasičnom ili luksuznom, chevron stil slaganja parketa naglasiti će vaš pod, te mu pružiti osjećaj topline i udobnosti. 

KANADSKI JAVOR CHEVRON

37.5 °| MAT LAKIRAN
± 120×15/3 mm

od 95 €/m2 

HRAST CHEVRON 

45 ° | MAT LAKIRAN
± 120×15/3 mm

od 65 €/m2 

AMERIČKI ORAH CHEVRON  

60° | klasa AB
± 120×15/3 mm

od 95 €/m2 

Parket riblja kost ili chevron parket, koja je razlika?

Chevron stil slaganja parketa se razlikuje od riblje kosti u dvije stvari – kut pod kojim se slaže i veličina daščica. Krajevi chevrona su izrezani pod kutom od 45 ili 60 stupnjeva, a postavljaju se tako da imaju jednu zajedničku točku. S druge strane, za riblju kost, drvo se reže pod kutom od 90 stupnjeva.

Od koje vrste drva nastaje parket chevron?

Postoji mnogo različitih vrsta drva od kojih se može izraditi Chevron parket. Najpopularniji je Hrast, no također se izrađuje Orah Chevron, Wenge Chevron, kao i Iroko, Doussie, Teak i mnogi drugi.

Je li moguće postaviti chevron pod s podnim grijanjem?

Da, moguće je kombinirati chevron parket s podnim grijanjem. Imamo dugogodišnje iskustvo u postavljanju parketa s podnim grijanjem. Također nabavljamo i isporučujemo chevron podove za podno grijanje. 

TELEFON
(385) 21 244-213
ADRESA
Ul. Antuna Gustava Matoša
21210 Solin
EMAIL
parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS

13 + 4 =