PARKET HRAST

Prekrasan parket od slavonskog hrasta

HRAST KLASE

1. klasa EXTRA (E)

2. klasa NATUR (S)

3. klasa RUSTK (R)

4. klasa VAN STANDARDA (VS)

DULJINA

300 – 500 mm

ŠIRINA

60 – 70 mm

DEBLJINA

21 mm

Glavne karakteristike hrast parketa

Parket hrast jedan je od najpoznatijih klasičnih vrsta parketa, ima srednju tvrdoću i stabilnost. Po staroslavenskoj mitologiji označavao je odraz postojanosti i snage. Boja mu varira od svijetlo-žute i žuto-smeđe do svijetlo smeđe (boja meda). Hrastovo drvo je rašireno po cijeloj Srednjoj i Južnoj Europi, Sjevernoj Americi, Aziji i Australiji. Ono ima najrazličitiju primjenu; u proizvodnji namještaja, brodogradnji i, naravno, u proizvodnji paketa. Karakteristična boja i čvrstoća čine hrastov parket jednim od najprepoznatljivijih simbola Hrvatske. U ponudi imamo razne vrste i klase hrasta: bijeli hrast parket, odnosno izbjeljeni hrast parket, parket hrast rustik, tamni hrast parket i druge. Poseban naglasak stavljamo na gotovi parket hrast i seljački pod, te masivni klasični nelakirani hrastov parket u različitim klasama i dimenzijama. Toliko nam se sviđa, čak ga imamo i u našem domu! 

HRAST PARKET AKCIJA: Neodoljivi sezonski popust do -30% na odabrane klase hrast parketa.

PARKET HRAST KLASE

Hrastov parket vrlo je tradicionalan izbor koji se počeo vraćati u modernim verzijama u svijet dizajna interijera. Karakterizira ga geometrijski pravilan uzorak koji privlači pažnju, ali nenametljivo u odnosu na detalje i uređenje ostatka prostorije. Uzorci hrasta variraju od mirnih i skladnih do živih i raznolikih čvorova i pukotina. Stoga je hrast sortiran po klasama i stupnjevan kako bi vam omogućio odabir izgleda drvenog poda koji odgovara vašem domu.

HRAST E KLASA 

Ova klasa ima prirodno lijepu boju sa sitnim zrnom bez većih varijacija boje. Može biti prisutan mali broj manjih zdravih čvorova.

HRAST R KLASA 

Ima vrlo fino zrno s prirodnim varijacijama boje, zrna i strukture. Može se pojaviti manji broj većih, zdravih čvorova, ispucanih i ispunjenih, te manjih crnih čvorova. 

HRAST RS KLASA 

Ova klasa ima vrlo živahne varijacije u strukturi i boji s nekoliko čvorova. Mogu se pojaviti veći, zdravi čvorovi, ispucani i ispunjeni čvorovi i crni čvorovi. Mogu biti prisutne i nakupine manjih čvorova. 

HRAST S KLASA 

Ova klasa imaima zrna s prigušenim varijacijama boje i strukture. Mogu biti prisutni manji zdravi čvorovi, kao i nakupine manjih čvorova. 

Domaća proizvodnja

Sirovina od koje se izrađuje hrastov parket dolazi iz svjetski poznatih slavonskih šuma u sjevernoj Hrvatskoj. Drvo se oblikuje u lokalnim pilanama, a dovršava se u privatnim tvornicama parketa s dugogodišnjom tradicijom. Visoka kvaliteta hrasta omogućuje širine dasaka do 22 cm i može se dobiti u kategorijama bez gotovo ikakvih čvorova ili rustikalnim, prošaranim daskama. 

Završna obrada i postavljanje

Hrast parket dolazi u raznim nijansama, stilovima i mogućnostima završnoe obrade. Može se postaviti u različitim oblicima uključujući riblju kost i chevron, odnosno francuski vez. Savršen je izbor ako svom domu želite dodati dozu luksuza, uz elegantan i klasičan, a opet moderan stil. Podloga mora biti suha, ujednačena i čvrsta. Bilo kakve neravnine moraju se izravnati. 

Treba vam parket hrast cijena ili više informacija? Pošaljite nam upit s naznakom potrebne kvadrature i željenim dimenzijama, a mi se javimo povratno sa svim detaljima u najkraćem mogućem roku!

TELEFON

(385) 21 244-213

ADRESA

Luke Botića 27
(ulaz iz ul. Antuna Gustava Matoša)
21210 Solin

EMAIL

parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS

2 + 4 =