Podovi od vinila nisu samo novi trend, već podna obloga koja ima bezbroj prednosti koje ga čine odličnim izborom za uređenje interijera, pogotovo kada je riječ o podovima u kuhinji. Vinil je materijal koji se neprestano razvija i prati moderne standarde, te nudi širok raspon mogućnosti dizajna koji će odgovarati raznim kuhinjskim idejama i stilovima. LVT podovi u kuhinji – od naglašenih uzoraka koji oponašaju izgled mramora ili pločica, do vinil podova s efektom drveta koji ostavljaju dojam topline.

Niste sigurni koji vinil pod odabrati za kuhinju? Ono što trebate su svježe ideje i inspirativni interijeri koje će vam pomoći u odluci. Ovih 6 ideja za podne obloge u kuhinji i naši stručni savjeti pomoći će vam da preuredite vaš omiljeni prostor uz minimalno brige.

Što su LVT podovi?

Luksuzni vinil podovi ili LVT podovi praktične su podne obloge koje oponašaju izgled prirodnih materijala. Vinil je kvalitetna i povoljna inačica kojom možete vizualno oplemeniti prostor, dodati boju, uzorak ili osobnost vašim interijerima, a pritom imati siguran proizvod iznimne kvalitete. 

Luksuzni vinil podovi se sastoje od više slojeva vinila, deblji su, izdržljiviji i skuplji od manje kvalitetnih inačica. Njihova krutost znači da su uglavnom dostupni kao pločice (LVT) ili daske (LVP) i imaju uvjerljiviji izgled prirodnih materijala. Također, spajaju se click-sistemom, umjesto lijepljenja. 

LVT podne obloge za kuhinju

MOGU LI SE VINILNI PODOVI POSTAVITI U KUHINJI?

Naravno – i standardni vinil i luksuzni vinil dobro funkcioniraju u kuhinjama.

Posljednjih godina su se intenzivno razvijali dizajn i stilovi podnih obloga, pa tako LVT podovi postaju jedni od najpopularnijih opcija prilikom odabira podne obloge za kuhinju. LVT podovi u kuhinji se mogu pohvaliti ogromnim brojem prednosti koje se teško mogu mjeriti s ostalim podnim oblogama. Budući da su vrlo izdržljivi, otporani na klizanje i vlagu, LVT podovi idealni su u užurbanim kućanstvima s malom djecom. Osim što je otporan na vodu i ogrebotine, luksuzni vinil podovi se također lako čiste i održavaju. Kuhinja je jedna od prostorija s najvećim prometom u domu, stoga je ključno odabrati pod koji zahtijeva nisku razinu održavanja.

Nevjerojatno realistični u imitiranju prirodnih materijala, te izuzetno otporni, luksuzni vinil podovi izvrsna su alternativa prirodnim inačicama. Ako želite postići izgled drva u kuhinji ili kamena – i to na prvi pogled gotovo bez ikakve razlike – pogledajte posebnu ponudu vinil podova.

Izvor: amtico.com

1. LVT podovi koji ne izgledaju vinil

Podovi od vinila se mogu pohvaliti ogromnim brojem prednosti koje se jednostavno ne mogu usporediti s većinom drugih podnih obloga. Osim što su potpuno otporni na vodu i ogrebotine, luksuzni vinil podovi se također lako čiste i održavaju. LVT podovi s efektom drva ili kamena dizajnirani su u autentičnim bojama i teksturama prirodnih materijala, a dostupni su u raznim nijansama, zbog čega se smatraju jednom od najboljih opcija podne obloge za kuhinju

Izvor: amtico.com

2. LVT podovi: izgled poliuretanskog poda

Epoksidno-cementni mort ili poliuretanski podovi često se koriste kao moderne podne obloge u interijerima. Ugrađuju se najčešće u kuhinje, kupaonice, hodnike i javne objekte. Otvoren raspored kuhinje i dnevnog boravka postaje sve popularniji, a odabir poda suvremenog stila koji povezuje te dijelove ostavlja dojam većeg prostora. Podne obloge za kuhinju bez spojeva znače neprekidnost boje – u ovom slučaju, blistavo sive koja se proteže kroz veliku kuhinju otvorenog tipa.

Izvor: amtico.com & idealhome.co.uk

3. LVT podovi: izgled toplog drva

Prirodne teksture i blijede boje podova trenutno su u trendu, stoga iskoristite najbolje od oba svijeta s vinilom koji oponaša sanjivo bajcano drvo. Ako tražite ideje za male kuhinje, svjetliji podovi pomoći će otvoriti prostor i stvoriti savršenu bazu za nadogradnju trendovskim dodacima. Ovaj LVT s efektom blijede hrastovine, položen u riblju kost, slaže se s neutralnim elementima u prostoriji kako bi se postigao umirujući efekt.

Izvor: amtico.com

4. LVT podovi: izgled keramičkih pločica

Postavljanje keramičkih pločica je vrlo zastupljeno u zajedničkim prostorijama poput kuhinje i kupaonice. Raznobojni uzorci, nijanse i pločice neobičnog oblika, ističu se među najnovijim trendovima – ali njihovo polaganje je neuredan proces koji zahtijeva vrijeme, iskustvo i vještinu, te naravno, povećava ukupne troškove poda. Kako bi ubrzali cijeli proces ugradnje podova u prostoriji, odaberite vinil pod s izgledom pločica. U ovoj kuhinji pod s uzorkom u 3D stilu izgleda kao da je napravljen od mnogo malih dijamantnih porculanskih pločica, a zapravo je napravljen od manjeg broja većih vinilnih ploča.

Izvor: amtico.com

5. LVT podovi: efekt prirodnog kamena

Drvo i keramika nisu jedini materijali koje vinil može oponašati – efekt prirodnog kamena može se spretno rekreirati za znatno manji trošak. Za autentični dojam seoske kuhinje, prigušene boje drva i kameni podovi nude moderan, ali rustikalni izgled. Ako se u vaš budget autentičan kamen ili prirodno drvo ne uklapaju, razmislite o ugradnji LVT podne obloge. Luksuzni vinil podovi izgledaju dovoljno uvjerljivo i estetski privlačno, a cijenom su neusporedivo povoljniji od kamenih podova, te im je za ugradnju potrebno znatno manje vremena.  

Izvor: amtico.com

6. LVT podovi: suvremeni stil pločica

Trendovi pločica dolaze i prolaze – ali ploče s uzorkom od mramora ili kamena dizajnirane su da traju dugo i odgovaraju bezvremenskom stilu. Ako ste trenutno oduševljeni određenim trendom podnih obloga, ali niste sigurni kako će vam se sviđati za nekoliko godina, isprobajte ga u vinilu. Ovaj vinilni pod s uzorkom je u trendu, a osim što ga je jednostavno postaviti, puno ga je lakše promijeniti u budućnosti ako vam se sviđa neki drugi stil.

 

Izvor: amtico.com

Trebate stručan savjet iz prve ruke?