CUMARU EGZOTIČNI PARKET

brazilski teak

Cumaru ili brazilska tikovina je iznimno otporno i čvrsto egzotično drvo brazilskog podrijetla.

Cumaru egzotični parket je crvenosmeđe do ružičastosmeđe nijanse, s karakterističnim čvorovima. Raste u Srednjoj i Južnoj Americi, a najviše u Brazilu, pa se još naziva i brazilska tikovina. Drvo cumaru doseže visinu do 55 m, a promjera je do 170 cm, s visokom gustoćom, sličnom drvu ipe.

Cumaru egzotični parket ima glatku površinu otpornu na svakodnevno habanje, teško je zapaljivo i vrlo izdržljivo, stoga je primjereno i za stambene objekte s djecom ili kućnim ljubimcima, te za javne prostorije (uredi, hodnici, dnevne prostorije i sl.)

Osim što je vrlo čvrst, zbog svog prirodnog sastava, pod od brazilske tikovine je otporan na na nepovoljne vremenske uvjete, truljenje i propadanje, zbog čega se također koristi u vanjskim podovima – Cumaru decking.

Parket cumaru dolazi mat lakiran ili uljen, a imamo i CUMARU parket u masiv lakiranoj i nelakiranoj varijanti.

DIMENZIJE

11/3x120x 600- 2000 mm
ili 15/3×120/140x 600-2000 mm

KARAKTERISTIKE

  • klasa A, T&G
  • mat lakiran ili uljen
  • dvoslojni (na šperploči)
  • vrlo čvrst i otporan

Početna cijena je od 490,oo kn/m2 na više.  

Cumaru masiv parket visoke razine izdržljivosti

Cumaru egzotični parket od punog tvrdog drva je obično piljen debljine 11/3 ili 15/3 i dizajniran da izdrži frekventnost užurbanih obitelji i kućnih ljubimaca. Naše tvrdo drvo iznimno je izdržljivo i trajat će desetljećima uz pravilnu ugradnju, njegu i održavanje. Ako se egzotični podovi od punog drva ikad oštete, mogu se brusiti i lakirati više puta, kako bi izgledali kao novi.

Photo: amaz-usa.com

TELEFON

(385) 21 244-213
091 507 7145

ADRESA

Luke Botića 27
(ulaz iz ul. Antuna Gustava Matoša)
21210 Solin

EMAIL

parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS

1 + 4 =