Višeslojni parket - Parket Petrina

VIŠESLOJNI PARKET

Proizvedeni su od najkvalitetnijih prirodnih sirovina.

Višeslojni gotovi parketi su stabilniji od masivnih vrsta i izvrsno odgovaraju zahtjevima modernog doba. Zbog svog višeslojnog sastava su postojaniji, te manje reagiraju na vlagu u zraku i podlozi. Dijele se na dvoslojne i troslojne. Mogu se polagati na sve vrste podloga uključujući stari parket, a posebno su pogodni za postavu na podloge s podnim grijanjem. Višeslojni parket se može prilagoditi brojnim zahtjevima, jer se koriste razne europske i egzotične vrste drva, u nekoliko različitih klasa. Prednost ugradnje gotovih parketa očituje se u brzini i čistoći, budući da nema naknadnog brušenja i lakiranja. Završna obrada je moguća u više varijanti, prirodno uljenje, polusjajne lakirane izvedbe, potpuno sjajne površine, kao i jako četkane površine drveta.

DVOSLOJNI PARKET

Dvoslojni parket je sastavljen od dva sloja:

1. osnova je višeslojna šperploča (breza, smreka, topola)
2. gornji sloj je od plemenitog drva (hrast, jasen).

S obzirom na izgled gornjeg sloja dijeli se na select, rustik i natur, dok se po sastavu dijeli na fineline i četverostranu v fugu. Izrađuje se u brojnim dimenzijama pa se tako može prilagoditi i najzahtjevnijim prostorima. 

Dvoslojni parket može biti tvornički obrađen, uljen, lakiran, četkan ili blanjan, te je primjeren za montažu poda sa podnim grijanjem. Dvoslojni gotovi parket se lijepi se na pod cijelom dužinom, pa se savjetuje da montažu obavi stručna osoba. 

TROSLOJNI PARKET

Troslojni parket napravljen je od potpuno prirodnog materijala, a sastavljen je od tri sloja:

1. osnova je furnir debljine 2mm
2. srednji sloj čine daščice od mekog drveta debljine oko 9mm
3. gornji sloj je lamela debljine oko 4 mm od plemenitog drveta po izboru (hrast, orah, jasen, javor ili bukva u raznim obradama).

Podjela u odnosu na izgled gornje površine jednaka je kao i kod dvoslojnih parketa: select, rustik i natur. Po sastavu se dijele na: trilamelni (3strip), jednolamelni (1strip) i fineline.

Troslojni parket se jednostavno montira i obnavlja, a u sebi sadrži visoku razinu estetskih i praktičnih vrijednosti. S ekološkog gledišta, pogodan je za zdravlje i okolinu te dugo čuva originalan izgled i teksturu drveta.

 

TELEFON

(385) 21 244-213

ADRESA

Ul. Antuna Gustava Matoša
21210 Solin

EMAIL

parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS