SELJAČKI POD

Zbog svoje duge povijesti zadržao je ime seljački sve do danas.

Masivni parket velikih duljina i širina.

Seljački pod visoke kvalitete

Pod nazivom seljački ili brodski pod podrazumijevamo masivni parket većih dimenzija, koji svojim izgledom pruža osjećaj starinskih podova, a modernim obradama i bojama postiže suvremeni izgled. Dolazi u natur i rustik klasi, a za izradu se najčešće se koristi drvo hrasta, bukve i jasena. Najčešće se spaja sistemom utor-pero pa tako V-faza ostaje vidljiva i ostavlja dojam rustikalnog poda. 

Često se proizvodi već završno obrađen, odnosno lakiran ili uljen, te dolazi u širokom spektru boja. Neobrađeni seljački pod dolazi bez završnog premaza pa se nakon polaganja lakira ili tretira uljem. Prema želji kupca možemo ga uljiti ili bajcati u tražene nijanse, a nakon lakiranja spreman je za postavljanje. 

Seljački pod postavljanje

S obzirom da spada u grupu tehnički najzahtjevnijih podova, pri ugradnji se moraju ispoštovati sljedeći uvjeti:

 

svi radovi u prostoriji se trebaju završiti minimalno 7 dana prije početka ugradnje

zidovi, stropovi i podovi trebaju imati dopuštenu vlažnost od 40% do 65%

optimalna temperatura zraka u prostoriji ugradnje je 15-20 stupnjeva Celzijevih

nakon ugradnje sačekati minimalno 7 dana prije početka brušenja parketa

SELJAČKI POD HRAST

Seljački pod hrast isplativa je investicija za svaki dom, ima visoku kvalitetu i jaku tvrdoću. Naši seljački podovi od hrasta izrađeni su od najkvalitetnijeg drva iz hrvatskih šuma, te interijeru daju suvremen i moderan izgled. Podovi od hrastovog seljačkog poda dugotrajni su i krasit će vaš prostor u narednim desetljećima, uz odgovarajuću njegu i održavanje. Seljački podovi jednostavno nikada ne izlaze iz mode pa se danas izrađuju u svim mogućim veličinama te dolazi u širokom spektru nijansi. Međutim, klasični seljački pod hrast se najčešće proizvodi u rustik varijanti, pokitan i pobrušen, s ili bez završnog premaza. Odabir našeg seljačkog poda u konačnici smanjuje troškove, jer se ovisno o vašim željama, može uljiti ili bajcati u tražene nijanse, a odmah nakon lakiranja spreman je za postavljanje. Njegov bezvremenski izgled i posebnost prirodnog materijala nezamjenjiv su izbor u odnosu na bilo koju drugu vrstu podne obloge. 

TELEFON
(385) 21 244-213
ADRESA
Ul. Antuna Gustava Matoša
21210 Solin
EMAIL
parket.petrina@gmail.com

KONTAKTIRAJTE NAS

3 + 10 =